Segt

Det är både kul och annoying att vara hemma. Känns helt fel, saknar alldeles för många människor för att det ska vara bra för mej. Samtidigt är det sjukt kul att ha min värdsyrra här med mej, vi har haft det så roligt hittils... Idag är det 1 vecka sen jag lämnade Prineville, svårt att förstå va. På den veckan har jag gjort så mycket olika saker... gått på SSPs skolavslutning/student, turistat, haft jetlag, flygit i många timmar, sovit massor. försökt sova ännu mer. Ja listan är oändlig. Vad har jag inte gjort? jag har inte festat. jag har inte träffat mina vänner i Pville. jag har inte vart riktigt ledsen över något. Jag är bara förvirrad, vet inte vad jag ska tycka, tro och tänka. Jag gillar det inte.

Home

Jag är hemma, allting har gått bra, fick nyss våra väskor hemkörda av flygplatsen, de lyckades lämna väskorna i köpenhamn för att vår connection var för kort. Aja, nu har jag allting här, och mitt rum börjar se normalt ut. Är inte alls trött just nu... men jag borde sova vet jag, aja vi får la se vad jag hittar på.

@ the hotel

We just had breakfeast here. The milk is really bad, the apple juice is ok but could be way better. Were getting bored, but in 1 hr we are checking out and leaving for the airport. Just in case so that we have 5 hrs before our flght actually leaves haha. Just a tiny bit to much time you know.. But we have to convince the SAS people to let us check our bags the whole way AND print our boarding cards for the next flight. So we might need time. well write once we get done with all that, at the airport


zone

Kom nyss på att jag är i en annan tidszon! 3 timmar framför Oregon. Här är klockan iallafall 8.30 pm. Det känns som att det är mycket senare, vi har gjort så sjukt mycket saker idag! Jag är typ trött men ändå inte. Vet inte vad jag ska göra haha

NY

Nu är jag på hotellet utanför New York. Precis samma hotell som jag bodde på när jag nyss kommit till the states. Det är lite konstigt att vara här utan alla andra 30 exploriusare, men jag har ju annie med mej. Allting har gått bra idag, inga stora problem hittils. Men imorrn kommer ju den trixiga biten, med lång flight till europa, snabbt byte, och sen kort flight till Paris. Im so excited! Har inte deppat alls än... Kanske imorrn, eller inte. det är svårt att vara deppig med Annie nära.

Summertime

.
.
.
.
.
.
.
.
Så här såg min torsdags eftermiddag ut

6 hrs

Det är overkligt, men det börjar sakta men säkert slå mej. Jag lämnar det här stället om 6 timmar! Nu har jag sagt hejdå till alla mina vänner, men det var ju innan det slog mej. Att det är på riktigt, det är inte något litet fjantigt hejdå ses om några dagar. Its for real this time. Just nu lyssnar jag på "if we ever meet again" på repeat. Den passar mina tankar väldigt bra. Det är inte några glada tankar. Underbart. Om 3 timmar ska jag gå upp och fixa det sista i packningen. Frågan är om jag ska sova innan det eller inte.

hönsmamma

Snabb update: Är min vmamma lite overprotective?? Fick nyss(hrmmm 5 timmar sen) veta att jag inte får posta något om när jag åker hem på facebook, för ifall jag gör det finns det risk att vi blir kidnappade... vad katten? min fb är inställd på hög säkerhet, de enda som kan se mina status updates är mina vänner, och ifall någon av dem skulle kidnappa mej, ja då skulle det vara illa. Dessutom vet jag att man inte ska ge ut för mycket information på internet. jag skulle aldrig posta vilket rum på vilket hotell vi är på. Jag är inte dum. Och helt seriöst? kidnappad. Vi lever inte i en tv värld.
Sen är det ju också så att när jag och annie sover på hotellet så får vi tydligen bara äta mat från roomservice, för då kan en av oss gömma sej i badrummet, och när roomservice kommer upp så kan vi låtsas som att vi har en mamma som är i badrummet, så att de inte får veta att vi bor där ensamma. Its not a joke, hon var helt seriös när hon kom med det här förslaget.
Det här är samma person som inte tyckte att jag och annie skulle bo på hotell, utan istället skulle spendera en halv natt på en flygplats.
Overprotective? Japp,
No confidence in me? Tydligen
Tittar på för mycket tvshower? definintivt
men jag gillar henne ändå

Art

I ett svag ögonblick lovade jag för 3 månader sen min värdmamma att jag skulle måla en tavla åt henne. När jag väl satte igång med uppgiften förra veckan så upptäckte jag att det knappt fanns något bra material, inga ok penslar, och färger som är lämpade för 3åringar. Jag blev besviken och tänkte ge upp. Igår började de tjata på mej igen, och jag bestämmde mej för att ta tag i det. Med färg som försvann så fort man målade ett nytt lager, och en sponge som pensel var det svårt. Idag gjorde jag klart målningen, och blev positivt överraskad. Yay, nu är min värdmamma överlycklig, och målningen hänger redan på väggen.

.
.
.

Feathers

Sen en vecka tillbaka har jag fjädrar isatta i mitt hår, precis som de flesta amerikaner jag känner. Om ni inte visste det än, fjädrar i håret är den största trenden i USA just nu...
de syns inte jättemycket, men där i håret ska de finnas, en brun-randig och en svart...

Verkligt?

Nu har jag checkat in mej och Annies första flight online, känns det verkligt för det? Nej. Det här är jättekonstigt, har inte ens resefeber än... Wow.  18 timmar kvar. Det är typ ingenting! Nu håller jag på att packa och städa det sista på rummet, det känns också lite konstigt, som att det inte är dags för det än.
edit: kan väl bara tillägga att medans jag skrev inlägget, och skickade ett mejl till mamma så började det pirra i min mage. det kanske är på riktigt ändå?

no se

Jag kan verkligen inte förstå att jag snart är påväg hem, och att det finns personer jag aldrig kommer få se igen. Jag sa goodbye till Barb och Katie idag, de ska på ett tennis camp imorgon. Det var hemskt, trots att jag inte riktigt har fattat att det är på riktigt. Jag undrar om det kommer kännas verkligt före jag nuddar vid planet som tar mej härifrån. Isåfall kommer jag nog få typ en panikattack, vilket inte skulle vara så bra. Tur att annie kan dra mej ombord på planet ifall det händer.
Gosh, imorrn ska vi ha ett hejdåparty för mej och annie, då kanske det börjar kännas verkligt igen.

simply the best

Jag har haft en underbar dag. Helt fantastisk, det kan inte bli mycket bättre än såhär. Jag har badat, solat, sprungit omkring helt randomly, shoppat, skrattat, ätit fries and icecream, druckit milkshakes, spelat basket, tagit galna foton och mycket mer. Ana, Nagina och Barbara är världens mest underbara människor, älskar dem över allt annat! De har bakat tårtor, gjort scrapbooks, och ställt upp på mina galna ideer (typ bada i the crooked river i underkläder när det är iskallt i vattnet) och jag är så glad att de finns där för mej. Vänner för livet hoppas jag. Hur jag ska kunna lämna dem, det är en väldigt bra fråga...
bildbomb får ni senare, har inte tid just nu..
And barb, if youre looking at this, here is another equation you could have put in my mathnotes,
B+A+N+S = F 4 (fantastic 4)

end

last day of school... weird! 1 final left, and its art haha what a joke! im pretty much done with highschool now. yay

1 down

finals finals. gu vad kul.. ar klar med dagens forsta, US History.. det gick ganska bra.. nasta final ar i gitarr, och sen kemi. i eftermiddag har jag finals i matte och creative writing. ser verkligen fram emot det. inte now im off to my next class

Sweet and salty

Jag är hemma idag. min värdmamma tror att jag är allergisk mot juniper trees, och att det är därför jag är så krasslig. Tänkte att jag skulle gå till skolan, så jag åt lite alvedon, och drack typ 10 l vatten, men det hjälpte inte, så efter 2 lektioner SMSade jag värdmamman desperat för att ta mej hem. Istället har jag skypeat med familjen, och tittat igenom alla möjliga dåliga ABC Family program, typ Cougar town, Modern Family och Switched at Birth.
Sen bestämde jag mej för att göra lite nytta iallafall, så vi ringde Tmobile och avbokade min telefon. Det var jätteenkelt. Nu roar jag mej med att titta på vad för någon shopping det finns på flygplatsen i Newark. Kan väl inte direkt säga att jag är imponerad. De har inte ens en Jamba Juice i vår terminal!!!! Deprimerande.
Har jag någon gång berättat hur underbart Jamba Juice är? Tänk er typ starbucks, fast istället för kaffe och onyttiga frappuchinos så har de bara olika smoothies och fruktjuicer, som pressas, mixas och blandas mitt framför dina ögon. Lägg sen till att de har helt ok priser, och man kan lägga i massor med extra vitaminer. Ja, och sen är det ju helt sjukt gott med. Frågan är, när kommer det till frankrike?

Edit

Ja, hur kunde jag glömma det? Har på toppen av allting fått en mega förkylning, med allt som det innebär - huvudvärk, sore throat, täppt näsa, nästan lite feber. Ja underbart när det är 3 dagars skola kvar (varav 2 är finaldays) , och 1 extra dag efter det. Fantastiskt. FML. Det är inte ens kallt och regningt ute, utan varmt och soligt! det hör inte ihop med att vara förkyld! Vad katten? Åhhh jag är så irriterad!

2 faced

Det här är hemskt. Om 4 hela dagar åker jag tillbaka mot europa. Inte nog med det, om 4 dagar vänds hela min värld uppochned. Den dagen, kommer lätt vara den värsta det här året. Så många jag inte kommer få se igen, eller iallafall inte snart. I can't stand it, bara tanken på det ger mej panik.
Igår sa jag hejdå till mina host grandparents, det var hemskt, fick tårar i ögonen. Och snart är det ännu mer goodbyes. Barbara och Katie måste jag säga hejdå till på torsdag till exempel.
Samtidigt ser jag verkligen fram emot att åka, det ska bli så kul och skönt att komma hem igen.
Jag byter typ åsikt om att åka var tionde minut, ena minuten är jag jättetaggad, andra är jag helt deprimerad. Just nu är jag deprimerad.
Sången är ett försök att muntra upp mej och alla andra som ser denna svarta deprimerande countdown. Vet inte om det fungerar.
Och en till, den här känns typ lite enklare, för då behöver jag inte lämna någon, och det är typ närmre vårt mål. Dessutom kommer det finnas massor av roliga filmer på den flighten :D

Hus?

ryktesvägen har jag nu fått veta att min kära familj har köpt hus i etretat. wow. Intressant... Det lilla jag vet verkar ju bra, och bilden (ja 1 bild) är ju fin. Så det blir intressant att se... Det verkar dock vara ett projekt-hus, med massor av saker att fixa och måla

Grad

Graduation var coolt, det måste jag erkänna, 180 elever i likadana blåa polyester cap and gowns, som alla kastar sina hattar på samma gång, det är inte något man ser varje dag. Men den svenska studenten känns ändå lite roligare, speciellt med allt som hör till, som flak, studentsången, springa ut och frukost i parken. Men allt är ju lite annorlunda i det stora hamburgerlandet. Fina bilder fick man iallafall...
lite efter?
Ana! (och jag, nagi, barb och lisa)
Hannah banana (och jag o lisa)
Leo (och jag o barb)
det var fint väder iallafall...
goofballs

packa pappas kappsäck

Fantastiskt kul, en vecka kvar, för varje sekund som går så är det bara mindre tid kvar här. Och nu har jag börjat packa seriöst också. har nästan fyllt min röda stora väska, och har börjat jobba med att fylla ytterligare en väska. Men det går bra, hittils har jag inte övervikt på min stora röda iallafall... sist jag vägde visade den på 40 lb utav 53 möjliga....
aja, snart ska jag ta en lång paus och göra något roligare, typ spela tennis eller sola...


happy day

good news! ett mindre hejda att ta i helgen, fick veta att en utbytisarna aktiskt kommer vara har i slutet av nasta vecka, sa vi behover inte saga hejda imorrn... youpieee

Grads and goodbyes

Imorrn är det graduation! Alltså inte för mej, utan för mina senior vänner. Typ Leo, Ana, Hannah och många många fler... Så imorrn kommer jag umgås med blåklädda människor i långa gowns. Foton följer. Jag är lite deprimerad över det, det är en del människor jag får säga hejdå till imorrn eller den här helgen. Fy fasiken vad hemskt. VILL INTE! Sen så är det bara en vecka kvar efter imorrn också. Har inte tagit tag i allt jag behöver göra. dang it

Flashback

Gissa vad jag tittar pa just nu! :) den tecknade versionen av Linnea i Monets trädgård. En av mina favorit böcker när jag var liten. Perfekt mix av Sverige och Frankrike. fråga inte varför jag tittar på det... sa kul nar de pratar engelska med svensk accent (eller ännu värre, engelska med fransk accent)

ten

10 hela dagar kvar i Prineville. PANIK! jag skulle kunna lägga mej under en säng och deppa, och aldrig komma ut igen. Vad fan, jag vill ju inte hem nu! 5 hela dagar kvar tills jag behöver säga hejdå till den första nära vännen. Hur ska det här gå? Idag har varit en hemsk dag, kantad av det mörka molnet som är att åka hem. Och migrän. Tack och lov för ipren.

snart är jag där igen


RSS 2.0