krabbelurer

Idag när jag satt och läste igenom nyheterna på FB såg jag ett inlägg om krabbelurer. Först var jag typ "åh vad är det för något udda". Sen slog det mej, att det var sånt vi alltid åt när vi var ute på utflykter med lekis, dagmamma, eller i ettan. Alltså när jag fortfarande bodde i Laxå. Sist jag åt en krabbelur var jag 7 år gammal. Visst, ibland har jag försökt komma ihåg vad det var de där goda sakerna vi åt hette. Nu vet jag! And now I'm craving one!

Vet någon annan vad en krabbelur är, eller är det någon lokal Laxå/Närke-grej?



ska helst avnjutas ute i en skog, lagad över en ett gaskök eller en eld (om jag kommer ihåg rätt haha)'

update: är det ifrån skogsmulle jag kommer ihåg dem??? hjälp ma o pa!

dag för dag

Det här är bara så att ni kan få en liten uppfattning om hur kort tid det är kvar... (men mest är det för mej, så att jag kan ta vara på varje dag)
28 maj = Idag
30 maj - memorial day = ledigt från skolan 2 dagar kvar
1 juni - Senior skip day (som jag inte ska med på dock) 4 dagar kvar
3 juni - Graduation (som jag ska titta på) 6 dagar kvar
4 juni - Graduation parties , kanske hejdåfest för mej och annie, senior all night party 7 dagar kvar
6 juni - sista skolveckan börjar 9 dagar kvar
8/9 juni - Finals
9 juni - sista skoldagen 12 dagar kvar
10 juni - sista hela dagen i Prineville 13 dagar kvar
11 juni - lämnar Prineville 14 dagar kvar
12 juni - planet lyfter ifrån New York 15 dagar kvar
13 juni - tillbaka i Frankrike 16 dagar kvar

Är det inte konstigt? jag har 9 skoldagar kvar, och 13 hela dagar kvar i Prineville
Visserligen ser jag fram emot att komma hem också, det ska bli kul att träffa alla, och visa Annie Paris. Och det ska bli skönt att kunna ha lite mer frihet och sånt, men å andra sidan så är det lite skrämmande att lämna Prineville, som känns så enkelt och bekvämt.

bloggtorka

I'm back! tog en liten (lång) bloggpaus för att kunna njuta av de senaste fina veckorna vi hade. Så mycket som har hänt, så lite tid. Det är helt galet, om 2 veckor är jag på väg till New York, och sen kommer jag hem till Paris. Jag har panik över det, vet inte vad jag ska göra. Samtidigt finns det ett litet lugn i att veta att hela min sommar i princip är planerad, dag för dag. Och att jag vet precis vad jag kommer göra nästa år. (Plugga)
Just nu är det lördag eftermiddag, regningt ute, och jag sitter hemma ensam. Alla i familjen är ute på olika äventyr, de har försvunnit en efter en tills det bara var jag och dexter kvar. Jag roar mej med att äta snickerdoodles, skypa, läsa mina franska böcker, och locka håret. Och se på tv såklart, just nu tittar jag på secret life (of the american teenager). Ja så txtar jag självklart också.
kommer sakna de här människorna vansinningt mycket

Back :D

Finally. I'm back! Fullt upp här... trodde att jag hade postat ett inlägg i fredags eftermiddag, men uppenbarligen kom det aldrig fram. Whatever. Kommer inte ens ihåg vad jag ville säga.
Jag är iallafall tillbaka i Printucky, väldigt extremt trött. Skola idag var bara plågsammt. Dessutom har alla trevliga tennis-människor lämnat för sin districts, i Ontario, OR.
Vi vann vår golfdistricts! Utklassade dem totalt, så måndag tisdag nästa vecka ska jag med till State, vilket kommer vara i Corvallis, på OSUs campus (beavers haha). So exited about it! Vår coach tror att vi kan vinna State. Vilket skulle vara ganska coolt. Bara att vara där är ofattbart...
jag åker hem om 1 månad :(

Whoa

Så mycket saker, så lite tid! Fullproppad helg, fullproppad nästa vecka. Sen kanske man kan slappna av lite, eventuellt.

Imorgon ska jag åka till Sisters och spela en turnering på Aspen Lakes (den med röda bunkrar ma & pa). Kul! tror jag. Idag blev jag officiellt del av vårat varsity lag, som spelare nr 6. Vår coach Bubba berättade för den föredetta nr 6 att jag hade tagit hennes plats. Lite tråkigt för henne, men jag slog henne med 15 slag i turneringen i tisdags. Its only fair. Om jag inte hade tagit två veckor "off" när familjen var här hade jag nog puttat ner henne tidigare, hon har slagit mellan 120 och 140 på turneringarna den senaste månaden... "Men lika glad för de e jag men gladast e nog räven" (byt ut det sista ordet mot hennes namn.)

Iallafall. Turnering imorrn. Regionals måndag-tisdag nästa vecka. Tror att vi lämnar på söndag eftermiddag. Upp till Pendleton blir det då. Bubba sa att det skulle vara en "good experience" för mej. Förrästen, gissa hur dags vi blir frisläppta imorrn innan turneringen? (jag lyckas inte hitta en bra översättning till released)

KL 8.45! Och skolan börjar klockan 8 hahaha så sjukt onödigt! Men, jag slipper 6 perioder utav lektioner...

här spelar vi imorrn, fint va?

trötter #2

toppen, Nu är jag hemma igen, efter en låååång turnering, men det var kul, och vädret var fantastiskt. Jag spelade på 108! precis som i söndags.. är jättenöjd! kom 5 i mitt lag utav 8 tjejer, så coachen ska se ifall de har plats för en extra (sjätte) tjej på turneringen på torsdag, vilket skulle vara jättekul! men golfsäsongen är alltså inte över för mej än. Nu ska jag slappa i solskenet med lite glass, och sova massor i natt... eller nåt sånt haha

trötter

Too tired to think. too tired for school. too tired for walkng. and definitively too tired to play 18 holes of golf w/o a golfcart! Usch! blir released om 30 min, och då ska jag direkt till golfbanan (btw klockan är 9.20) vill inte. orkar inte. glädjer mej med att det är soligt ute iallafall. börjar bli lite brunare...

Golf

Idag har det varit jättevarmt och skönt, och jag har spenderat hela dagen utomhus. Spelade 18 hål golf idag tillsammans med norsken, han bestämde sej för att utmana mej, av någon anledning trodde han att han kunde slå mej. Visserligen har han ett bättre average, och ett bättre handicap än vad jag gör, men ändå.

Istället spelade jag jättebra, och vann över honom med 3 slag. Det var en riktig rysare där i slutet, efter sista hålet låg vi lika efter ganska många ups and downs. Men jag slog par, han slog en trippelboogey, så vi kan väl säga att jag vann haha. Fick också det bästa resultatet hittils, front nine slog jag 58, back nine 50! totalt 108 slag (par 72)
nu tänker väl alla ni som inte spelar golf "whateveeeeeeeeer" men för mej är det viktigt haha

Det innebär alltså att norsken blev satt på plats ytterligare en gång. :D jag är nöjd. nu ska jag bara tagga för turneringarna och försöka göra lika bra på dem...  Vi får väl se hur det går haha


bilden cp-ar men whatever..

Tennis

Nu är jag hemma efter en lååååååång dag av tennisspelande, solande, och shopping... Det har varit toppen, spenderade först 7 eller 8 timmar vid tennisplanerna, solade, spelade tennis och bara umgicks med fantastiska människor. Sen klockan 5 bestämde vi oss för att åka till Bend och shoppa lite, Lara behövde köpa en promdress. Jag upptäckte två nya affärer som jag gillar skarpt! Toppen haha nu ska jag sova, är jättetrött!

RSS 2.0