Homecoming...

Ja snart är det homecoming week här. veckan efter min födelsedag för att vara exakt. och min födelsedag är om 1 vecka... Homecoming = lots of fun stuff.

Vi kommer ha utklädning hela veckan, och på torsdagen är temat "klassens musikgenre". Juniors är techno... najs. Fredag är blue and gold day... allt för att peppa inför kvällens stora football game, och senare the homecoming dance. (som visserligen inte är någon big deal, med massor av fancy dresses, men ändå kul). Under veckan kommer vi ha ett antal assemblys... och det kommer finnas ett "omvänt football game", där tjejerna spelar, och killarna är cheerleaders. En kill-volleyboll turnering finns det också, samt massor av småsaker som tugowar, och pyramider. Och airband - varje klass dansar till deras valda musikgenre, och sen utses en vinnare....

Helt enkelt så kommer det vara en galen vecka, och redan nu börjar förberedelserna, med airband rep och football practise. I'm so exited!!!!

köttbullar

Idag har jag ätit äkta hemmalagade svenska köttbullar! Vet ni hur mycket det gjorde för dagen, speciellt eftersom att alla i familjen älskade dem? mums. Kan vara en av de första riktigt hemmagjorda måltiderna under hela resan. Ska definitivt göras igen.... Sen har mitt bankkort börjat funka igen också. Det gjorde också en hel del för den här dagens awsomeness.
.
Med familjen tittar jag varje kväll på några avsnitt av 24.  Det är sjukt spännande. I can't wait for tomorrows episodes... Nu väntar ett lass läxor. TTYL

.

Jag vet inte vad jag ska säga... förutom att livet på andra sidan atlanten är GRYMT. Visst saknar jag er alla hemifrån, och jag saknar svensk , hemlagad mat något extremt, men aldrig att jag skulle åka hem nu.
.
Jag har läst om och om igen att det kommer en dag i en utbytis liv när fler vet vem du är, och vad du heter än du själv känner till. Det har nu hänt mej. Idag när jag gick till the middle school för att träffa v-mamman så ropar någon i en truck som kör förbi hi Sofia!! jag vinkar tillbaka, men kan inte säga mej att jag nånsin sett den här personen tidigare. Uppenbarligen vet han vem jag är, den svenska utbytisen, och känner igen mej/har tillräckligt med hjärnkapacitet för att lista ut vem den blonda tjejen som är den enda som GÅR i staden är...

B-day

Snart fyller jag år. Det är faktiskt bara 11 dagar kvar nu :D tydligen har mamma och pappa köpt en present och lagt i paketet som snart är påväg mot mej, men jag kan ju förtydliga lite vad jag faktiskt vill ha, ifall de känner att de vill köpa något mer.

jag vill ha:

- en Flip cam corder, (modellen spelar väl ingen roll, men jag vill ha en fin med motiv på! )- en stjorta ifrån hollister / abercrombie (mysig, storrutig, men inte den ifrån hollister i färgen Light Navy Plaid för den har jag redan..)


http://publishme.se/1594313/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body

(märkte nu att alla jag lade upp var ifrån abercrombie, men det finns liknande på hollister...)

- jag vill ha en väska... vet inte vad för sort, men en tygpåse är väl en bra start...- Parfymer.... acqua di gioia från armani luktar jättegott, likasom DKNY Be delicious

-mer parfym : alla älskar väl abercrombie och hollister affärerna! de luktar ju så gott... därför vill jag ha en av de två parfymerna de använder...  So Cal (hollister) eller Fierce (abercrombie) och ja, båda är herrparfymer.- pengar är ju trevligt....

- en shoppingtur på forever 21's hemsida....

inte så mycket va .... men det roligaste att få är trots allt personliga saker, där man märker att avsändaren har tänkt till lite... och man blir lite överraskad av saken, men ändå väldigt nöjd.

NY baby

BILDBOMB


central park...

times square
china town
största cheescaken någonsin!


top of the rock

rockefeller center (däruppe var vi!)

memorial för world trade center

 


Beautiful day

Strålande sol lyser in genom mitt fönster just nu. Vi kom nyss hem efter att ha tagit massor av familjekort ute i naturen, hoppas de blir fina... Men det var väldigt varmt och skönt, förutom i vattnet där det var iskallt. Om någon timme ska vi ut och campa lite, men vi kommer tillbaka tidigt imorgon så att Matthew kan gå på sitt football game.

En Skype session är inplanerad imorrn morgon med familjen, eller delar av famijen iallafall. Trevligt trevligt.
I'm off

Swedish fish

My gosh. vilket football game.... vi vann iallafall!!! GO CC COWBOYS. typ. men nu är jag hemma och äter swedish fish, mums.

igår när jag och Ana satt i biblioteket och pluggade hände det något konstigt. Biblotikarien frågade om vi ville ha popcorn, och efter 10 minuter kom hon ut med en hel påse nypoppade,smöriga popcorn. varför? bra fråga. Men gott var det. Vi vann volleyboll matchen igårkväll också, bara så att ni vet. Men vi förlorade två fotbolls macther...

Nu när vi ändå pratar om sport kan jag berätta att jag ska bli tjejernas fotbollslags manager, vilket innebär att jag får åka på deras matcher (=missa skolan) och hänga med dem på eftermiddagarna, utan att behöva vara med... sen i vinter ska jag nog spela basket, och i vår blir det track and field...

Imorrn ska jag ut i skogen med familjen, som ska ta professionella familjefoton...spännande! tydligen ska vi hika lite, men inte jättelångt.

Juste, jag kan numera öppna mitt skåp, och jag har bytt till ett skåp som är högre upp... Så nu slipper jag släpa på alla böcker samtidigt!! YAY


we can fit ana into barbaras locker... is it just a big locker, or a small person?

 

cheerleaders

om ni inte ser vad det står: WE R CC

 


-

Vet ni hur svårt det är att hitta tid att skriva varenda dag?
Idag är den första dagen på två veckor jag har hunnit göra andra saker än att äta, sova, plugga, och saker som har med sport. Det var välbehövt. Skälet är att vi hade early release idag, och blev släppta halv två. Jag och några andra åt på pizza hut, och sen gick jag och ana i några affärer, där jag köpte mitt första läppstift någonsin (det kostade bara 1 dollar, så bra läge att prova ... ) resultatet får ni se på homecoming...

Homecoming ja, det är ganska snart, precis som min födelsedag... vi har inte temanen för spirit week helt klara än, men temat för vår parad är musikgenrer, och alla årskurser har en egen genre. Jag hoppas att juniors får pop, techno eller rock... hip hop skulle också kunna vara kul... snälla , bara inte country!

Det ska bli så kul att få klä upp sej lite. Har även hört att vi har en winter formal i januari, och en junior/senior prom senare på året...  så lite danser får vi allt.

ana, jag och barbara

(ser ni football teamet i bakgrunden?)

 


Who are we? we are CC

Vilket volleyball game det var i kväll. Jag satt på helspänn genom alla 5 omgångar ... stämningen var på topp, trots att det inte var på hemmaplan.

Imorrn : early release day = vi slutar typ 1
NAJS

Hemlängtan

mamma och pappa frågade mej hur det egentligen var med hemlängtan. Jag kan svara helt ärligt att jag inte alls vill hem just nu, just idag. Iof varierar det hela med vad för dag det är, och hur mycket jag har att göra, men det enda rejäla utbrottet av hemlängtan hade jag första lördagen, innan jag kände någon i staden. Den dagen var jobbig, speciellt eftersom att jag inte kunde gå och krypa ihop i ett hörn och gråta. Istället skulle jag vara med, och vara trevlig och glad med familjen. Det gick inte riktigt. Jag gjorde så gott jag kunde med shoppingterapi, men det fanns inget kul att köpa.  Vid minsta lilla sak började det tåras i mina ögon. Enda personerna  jag kunde sätta på ett stoneface mot var folk i min egen ålder.

När jag kom hem den dagen öppnade jag min första svenska godispåse. Varje gång jag kände mej svag, eller deprimerad åt jag två godisar. Jag kan väl säga så här: det hjälpte, men det blev mycket godis lördag kväll och söndag förmiddag. Söndagen hade jag sedan fullt upp, och på kvällen såg vi en riktigt sorglig film, så då kunde jag släppa loss alla tårar som fanns kvar. Sen dess har allt varit bra, även om jag nog hade brustit om jag pratat med er därhemma under första veckan.

Alla har väl sina sätt att överleva. Mitt verkar vara sötsaker, allt för att få upp blodsockernivån lite. Vem är egentligen förvånad att det är mitt sätt ?


Zupp

hej hopp! jag är så glad att ha börjat skolan igen :) och att ha fått umgås med alla jag träffat här. Lektionerna kanske inte är så värst hög nivå på, men det är ju sällskapet som gör det till något bra. Alla små test jag haft hittills har varit extremt enkla, och jag tror inte att jag har så mycket svårare att se fram emot. På våra spanskaprov kommer vi få ha våra pärmar och anteckningar som hjälp, och de flesta proven är som sagt multilple choice. När jag sa att det inte var fallet i något annat land i världen reagerade min värdsyster med chock, och sa att hon skulle ha dött i så fall.

Enda jobbiga/ dåliga med ämnena är i US History (för att det är så långtråkigt och lärarn är så patriotisk) , Kemi ( för att våra labbrapporter ska skrivas för hand och vara jättedetaljerade ), matten ( för att alla termer är på engelska, och det förvränger ALLT! tom PQformeln är annorlunda!) och spanskan ( lärarn översätter ALLT till engelska, tom saker som "bläddra till s.12 " och " godmorgon och välkomna in", alla instruktioner är på engelska, och för några dagar sen såg vi en dokumentär om mexico på engelska... vf? )

Idag hade min lillasyrra sin första volleyboll match, vilken dom vann stort. Alla i den här staden verkar vara bra på volleyboll... Men jag ska nog ta track and field till våren, verkar som att en del roliga människor tar det som sport... Imorrn ska jag se ännu en volleyboll match, med min stora lillasyrra, som spelar mot ett riktigt bra lag, det ska nog bli kul och se på tror jag. Och på fredag är det ju ett football game på hemmaplan... Exiting

mon dieu vad mitt liv kretsar kring sport nowadays...

VAL...

verkar inte som att valet går som jag ville... SD får väl vågmästarrollen, nu är det upp till Reinfeldt att avgöra hur de ska hantera läget. Jag lägger ned mina försök att hänga med i valet, som ju iprincip är över nu, och återgår till min Kemiläxa. Jag ska förbereda en labbrapport... kemi lärarn påminner lite om en fransk lärare. Allt i vår labbbok ska skrivas i blått bläck, och vara perfekt in i minsta detalj. Typ.

mamma: eftersom att mitt nätverk med mobilen knappt funkar svarar jag här: jag fick tag i eugenetjejen, men hon ska nog åka hem ändå. Lite synd, men det är hennes val, och jag förstår henne. Och pappa: har jag ett kreditkort eller ett debit-card ? när man betalar här måste man berätta vilket det är, och jag är lite lost.

jag har iallafall plugggodis... THE BEST
Val?

tydligen så är det val i sverige just  nu. Jag följer valvakan så gott jag kan, men det går väl sådär. Jag bryr mej egentligen inte, sålänge SD inte får en vågmästarroll!!!! Det kan knappast vara bra på något sätt.  Jag måste säga att jag helt hade glömt bort valet. Nuförtiden ser jag aldrig på nyheter på tv, läser inga tidningar, och ingen jag känner berättar det viktigaste för mej. Jag är helt avskuren ifrån verkligheten. Det är enkelt att bli det här ute på landsbyggden. Det förklarar en del om varför vissa är lite trångsynta....

Det regnar fortfarande. Jag sitter inne och kollar på peter pan med  min värdsyster, och fryser.  Jag bara väntar på att det ska bli kväll, så att det kan bli morgon, och jag kan gå till skolan igen.

toodelooo

Rainy day

Det regnar idag, men jag har ändå gjort stan, trots vädret. Det fanns inte mycket, men ändå mer än i Laxå. Livet här påminner mycket om hur det var när jag var jätteliten, minus cowboyarna såklart. Jag har hängt vid den största lekparken, och jag har sett ett highschool rockband spela heavy metal till alla små tanter. Det är sånt som man gör på en lördag här.

Lite deprimerande när jag tänker på vad kompisarna där hemma gör just nu... klockan är ju ca 2 på natten där... jag ska nog sätta mej och plugga lite, så får vi se vad kvällen för med sej, det lär knappast vara samma saker som i Paris.

Här kommer en liten försmak på New York :


Good night

Nu börjar ni i Europa gå upp. Inte jag, jag ska gå och lägga mej... Det är helt sjukt att tidsskillnaden kan vara så stor, att jag är så långt borta, men ändå så nära. Jag pratade några ord med pappa igårkväll, det lät som om han var i samma rum, men egentligen är han ju på andra sidan ... Konstigt. Ja. Godnatt på er

homework

Vi har jättemycket läxor här! Det är inte det att de är svåra, för de flesta är sjukt enkla, men vi har så mycket av dem att man inte hinner med något annat. Man kommer inte hem före vid 6-7 tiden, för däremellan har de flesta sportat , eller gjort något annat vettigt. Visserligen nte jag, men jag överlever nog ändå. När jag kommer hem äter jag, och fixar lite småsaker. Sen gör jag läxor, och sen bloggar jag, och går och lägger mej. Vilket liv. Tur att det är kul under skoldagen iallafall.

Jag ska ta bilder på huset, staden, familjen, skolan, ja allt sånt som ni vill se. Någon gång iallafall. tar nog med kameran imorrn, men vi får väl se hur det går med det.  Sakta men säkert bygger jag upp ett liv på andra sidan atlanten, och snart kanske jag kan börja uppdatera med lite roliga saker också.
tills dess, adios.

tänk att jag bara vart i Prineville i 1 vecka... känns som mycket längre

high on life

Jag älskar mitt liv. High school passar mej alldeles utmärkt, och sakta men säkert börjar jag hitta nya kompisar (alltså inte bara de min syster umgås med) Vi är jättemånga utbytisar på skolan, och idag hade de flesta av oss möte med den ansvariga från ICES. c'etait du n'importe quoi. Hon ska tydligen börja leta efter en permanent familj i nästa vecka, så om en eller två månader borde jag ha bytt familj. Lite deprimerande då jag trivs jättebra, men det blir ju inte adjö direkt.

Mina lektioner har som sagt ändrats något . Nu börjar jag dagen med  Personal Finance, vilket är kul och intressant. Inte så mycket arbete heller, iallafall inte än.
Sen har jag Drama, vilket är jättekul. Man träffar folk, lärarn är toppen, och så. Här har vi inte heller mycket arbete utanför lektions tid. Sen så kommer AP Chemistry, vilket inte är så svårt som det låter. Vi kommer labba mycket, men själva innehållet är typ kemi A.  fjärde timmen har jag US History, med en ny lärare. Hon är helt ok, men lektionen är inte min favorit. Lunch är det som kommer sen. Vad jag äter till lunch varierar från dag till dag. Ibland tar jag med mat, ibland äter jag i skolan, ibland off campus.
första lektionen efter maten är Eng Fiction . där vi läser noveller och diskuterar dem. Sen kommer Pre calc. Inte jättesvårt heller. Just nu repeterar vi matte B, sen C, och en bit av D. Läraren här är sjukt rolig, och gör massor av konstiga saker, och kan driva med sej själv och hennes lektioner. Sist men inte minst har jag Spanska. Enkelt som bara den, då jag har gjort alllt redan. Men jag orkar inte byta schema igen, så det får duga.

Idag såg jag mitt första football game, det var inte hela konkarongen med cheerleaders och sånt då det bara var JV laget. Men det var kul ändå. Jag gick dit med de två brasilianska tjejerna och en amerikansk kille. På matchen träffade vi massor av andra personer också, som en norsk utbytis mm. Vi hade kul, trots förlusten. (ja cowboys är dåliga i allt utom volleyboll ....)

GOOD NIGHT PEOPLE

volleyball

Klockan är 10 = dags att gå och hänga på rummet. Kom nyss hem från en volleyboll match. Skolan var bra. Har nu bytt schema, blev några ändringar, så allt känns bättre nu... Men det får jag ta imorrn, för nu ska jag plugga lite. Nattinatti (eller kanske godmorgon?)
btw. fick en till supertjock bok idag. det börjar bli tungt. Kanske borde försöka lista ut hur skåpet används??

thunder storm

OMFG såg nyss den häftigaste åskstormen någonsin ! den håller fortfarande på, men en bra bit bort. Blixtarna lyste upp hela himmlen, och det blev helt sjukt ljust.  Vi såg först en film, och då började det åska lite smått. Sen kom de stora bataljongerna. Då frågar lillasystern. har ni åskblixtar i sverige? är nog den roligaste frågan jag fått hittils , förrutom den vi fick på engelskan idag.

girl: do you guys think our accent is weird?
vi: no, not really.
G: ahh, i see, so how long did it take for you to learn english?

det såg seriöst ut såhär.


High School

WOW high school är verkligen som i filmerna. Förutom att de flesta inte äter i matsalen hos oss. Därför finns det inte det coola bordet mm. såvitt jag vet. Men herregud var häftigt det var. Nu är jag officiellt en elev på Crook County High School.  I'm a real Cowgirl. Wiie.

Jag har ett schema, ett skåp, jag är Junior, och jag åt inte första skollunchen inne på toan. Kan det bli bättre? (troligen. Jag kunde ju vart senior!!)

Mitt Schema ser ut såhär :

1 semester :

1H Personal Finance  ( en klass där du typ lär dej hantera pengarna i hemmet, lite ekonomi mm. alla seniors måste ta kursen, så det är ju kul)
2H Drama (dom sa att lärarn var riktigt bra, så varför inte liksom? man lär ju känna folk där också )
3H Advanced Chemistry ( typ som kemi A och B, kan vara bra så att jag har lite mindre plugg nästa år, mycket labbande tydligen)
4H Algebra 2 ( verkar vara för enkel så jag ska nog byta till Pre Calculus... )
LUNCH
5H English 104 Fiction ( litteratur klass, samma stil som engelska C tror jag. Lärarn är riktigt skön, börjar typ prata om tv serier istället för det vi läser )
6H PE 2 (ska sätta dit pre calc istället tror jag, vi får se vad jag kan ha 4 H istället.. )
7H  US History  ( alla utbytisar måste ta det nån gång, verkar riktigt tråkigt. Men jag kan väl sova då istället. )

2 semester :

1H Stagecraft ( man gör typ kulisser och allt annat runt teatern. Kan byta ut den mot drama om jag vill senare. Typ. Samma lärare som teatern)
2H US History ( som innan, men med en annan lärare. )
3H Adv Chemistry ( samma som innan)
4H Landscape design ( the councelor frågade vad jag ville bli, jag sa arkitekt, och hon rekommenderade den här lektionen. Vi får väl se vad det blit )
LUNCH
5H Creative Writing ( precis vad det låter som. En skriv kurs. )
6H Social Animal ( tror jag. Lite som psykologi. Verkar kul, dessutom kommer jag inte hinna läsa psykologi hemma)
7H Algebra 2 ( fast jag ska ju hoppa av de klassen, så schemat kommer nog ändras lite till. )

allting kan ju ändras ännu mer. Speciellt den andra terminen...  Men det mesta verkar bra just nu :)

om ni bara visste hur tung min kemibok är!! jag ska aldrig mer klaga på våra svenska böcker. Fy fan. Ska få en lika tjock i Pre Calc också. Herregud. Vet ju inte ens hur mitt skåp funkar!!!!

Shopping mall

Idag har jag shoppat! Väldigt annorlunda från hur det är hemma, men det får väl duga. Vi var på ett litet mall i Bend, där alla affärer låg utspridda (lite som på den där outleten utanför paris mamma). Vi var inne på de ställen som man kunde gå på, typ target, rue 21, och en jättehäftig affär som sålde saker från hela världen. Jag hittade svenska pepparkakor där inne!!

Jag köpte lite blandade saker, skolprylar, en kofta, shorts, gympaskor och jeans. Och massa annat som man måste ha, typ bodylotion. Alla flaskor är så mycket större än hemma, minsta schampoflaskan jag såg var dubbelt så stor som de vi har hemma. 

Lillebror spelade sitt första football game idag, de var sjukt söta där de sprang runt i sina football kläder. Tydligen så vann de matchen...

Men det var kul att shoppa lite, shopping terapi funkar mot allt, och även om det inte behövs är det inte helt fel. Sakta men säkert börjar jag pricka av min lista med saker jag måste prova att göra och äta här. Idag har vi checkat av Reeses, Jamba Juice, Mtn Dew, och något annat godis jag inte kommer ihåg namnet på. Nya favorit drickan är nu Mtn Dew, och favorit smoothien kommer ifrån Jamba Juice. Vi får se om något kan kryssas av imorgon eller inte. Troligen.


Sad

Herregud. Såg nyss den sorgligaste filmen ever, eller iallafall den näst sorgligaste. Den enda som var värre var Remember Me. Jag grät som bara den i slutet på den... Anyway, vi såg på The Last Song, med Miley Cyrus och en som såg precis ut som han som spelar dr House. ni MÅSTE se den, jag vill veta om det bara är jag och Annie som är lättpåverkade, eller om den faktiskt är sorglig. Ni kan väl säga till och berätta resultatet....

Jag trivs jättebra här. Hade lite hemsaknad igår, men det är inget med det. Sålänge jag hittar på saker, och inte tänker för mycket på er där hemma så går allt bra. Prineville är så fint!! alla i familjen skulle älska det på ett eller annat sätt, förutom Aslan (medellivslängden på katter här är 5 månader)

Pappa: golfbanan som finns i staden är hur fin som helst. Och alla åker runt i golfbilar. jag menar alla.

David: gissa vad för sorts kylskåp vi har: ett med ismaskin i ! hur kul som helst... dessutom skulle du älska vår hund. Han är jättestor, älskar bollar och att brottas med små skitungar, och bara allmänt rolig.

Anna: Du skulle gilla alla coola prylar vi bara ser i tidningar i vanliga fall! typ covergirl smink, eller nagelpennorna. Och du skulle älska Reeses ( chokladgodis med peanut butter i, nej, juste du har ju godisförbud hahaha) Och du skulle älska cheerleading, och vår studsmatta ( sjukt bra studs )

Mamma: du skulle också gilla golfbanan. Och hela staden som är så gullig och pluttig. Sen tror jag också att du skulle gilla v-mamman, och deras planer på hur de ska renovera huset.Animal Printed

Efter en lång dag med loppmarknad och uppackande har jag nu kommit till ro. Nyss målade jag och Annie (äldsta systern) naglarna. Mina tånaglar blev leopardfläckiga... Precis som för ett år sen, fast det blev finare nu. (anna, kmr du ihåg nagelpennorna du ville ha?? Såna har jag målat med idag!)

Imr ska lillebror spela ett football game, men jag och Annie ska nog gå och shoppa istället. Låter mycket bättre, även om det annars skulle ha blivit mitt första football game :O aja, det blir nog fler chanser.

I miss all of you guys back home, though I'm having a wonderful time over here. Sweet dreams :)

i'm here to stay

Jag har hittat min familj i Prineville, och börjar komma in i rytmen. Har tom internet !! De nya syskonen känns som mina egna, och alla är jättetrevliga. På måndag börjar jag i skolan på riktigt!!! Äntligen känns det som.

Igår när jag och alla andra utbytisar kom fram var det en stor välkomstkommitée där och väntade. FV-mamman med mina v-systrar, LC (local coordinator = hon som placerade oss), och två andra familjer som också ska ha utbytesstudenter nu ibörjan. Vi var 6 eller 7 som kom med samma plan, och vi kommer vara typ 4 som går i min skola. Jag är enda svenska tjejen... Sen åkte vi och åt mat på en resturang precis i närheten. Alla portioner är ENORMA.
Efter det bestämmde LC att hon skulle ha et möte på skolan med oss om ett antal saker. Men först skulle vi gå på enassembly inför årets första football game, för att få lite school spirit och så. Så under hela assemblyn  så satt det ett antal chockade utbytisar med vidöppna ögon och bara stirrade. Vi fick förklara att det inte finns hos oss... vilket de tyckte var konstigt. Det var häftigt, men speciellt. Mötet med LC blev iallafall inställt, så det ska vi nog ha på måndag eller tisdag istället.

Sen åkte jag hem och fick se huset, hunden, och allt annat. Hunden är hur charmig som helst. Jag däckade frammåt 22 vår tid, alltså kl 7 på morgonen i paris. Vaknade 8 min tid, alltså 17 er tid. Ja det är 9 timmars skillnad.
Jag skriver lite om NY senare, men det var bland det roligaste jag vart med om. Så många andra utbytisar...
Pöss

N Y !!!

Jag är i NEW YORK!!! Finally .Det är jättevarmt här, så ACn är på för fullt.... Vi har det bra, sitter här på ett rum och anstränger mej för att inte somna... Klockan är bara halv åtta, så det skulle inte vara bra att somna redan. Jag vet knappt vad klockan är hemma, typ halv två på natten, men jag tycker att vi har rätt att vara trötta.
Anyway, vi har ätit kvällsmat på hotellet, och skaffat nyckel till internetet. Imorrn är det fullt schema, med bla central park och rockfeller center. Jag vill sova. Nu. Godnatt

Soon

Sitter i skåne nu, åkte till köpenhamn i morse. Allt är packat och klart, jag är så sjukt taggad!!! Om 24 timmar är jag i New York. I USA. Det är riktigt snart. Har sagt hejdå till alla i familjen nu, och lämnat dem för ett helt år. Är jättekonstigt. Mamma började prata om hur dom ska använda mitt rum när jag är borta, och slänga min säng ( jag tvingade dem att spara den eftersom att det är DEN skönaste sängen ever)
Fick nyss veta att planet jag skulle ha åkt med, tidigt imorrn, har blivit inställt. Det var nog ett smart drag att åka idag...  Om 12 timmar ska jag vara på flygplatsen igen och träffa andra utbytisar. Sen är jag iväg. Tror ni jag kommer kunna sova inatt??
knappast

TTYL <3

Soon

Sitter i skåne nu, åkte till köpenhamn i morse. Allt är packat och klart, jag är så sjukt taggad!!! Om 24 timmar är jag i New York. I USA. Det är riktigt snart. Har sagt hejdå till alla i familjen nu, och lämnat dem för ett helt år. Är jättekonstigt. Mamma började prata om hur dom ska använda mitt rum när jag är borta, och slänga min säng ( jag tvingade dem att spara den eftersom att det är DEN skönaste sängen ever)
Fick nyss veta att planet jag skulle ha åkt med, tidigt imorrn, har blivit inställt. Det var nog ett smart drag att åka idag...  Om 12 timmar ska jag vara på flygplatsen igen och träffa andra utbytisar. Sen är jag iväg. Tror ni jag kommer kunna sova inatt??
knappast

TTYL <3

Resfeber

Herregud vad har jag gett mej in på? Om 9 timmar har jag sagt hejdå till familjen, katten, aupairen, ja, alla! Sen är det jag mot världen. Ensam. Har redan sagt hejdå till alla kompisar, Greta det var nog bra att vi inte gjorde det på riktigt, hade varit ännu svårare annars.
Allt är packat nu, eller nästan iallafall. Vi får la se hur tungt det blir, får ha ca 20 kilo i väskan. och 8-10 i handbagaget.

Jag kommer inte kunna sova. Varken inatt eller imorgon natt. Får roa mej med att se på tvserier istället, så kan jag sova på planet. Typ.

Finns det någon som flyger med explorius den 7 sept från köpenham?? har inte sett någon än, men det finns säkert några. Nej, nu ska jag försöka sova. Om det går - tant mieux , om det inte går - project runway, och så tittar jag in här senare.
natti natti
skulle ha publicerats den mitt i natten mellan den femte och sjätte sept. Har lite problem med bloggen...

Fullt upp

Ändrade planer! pga strejken i frankrike åker jag till köpenhamn på måndag, planet lyfter 11. Sen sover jag där hos kompisar till familjen, och blir lämnad på kastrup dagen efter, där jag träffar gruppen och åker iväg. Alltså har jag förlorat ett dygn hemma, så jag måste göra allt, packa, slå in saker, måla väggen, säga hejdå... you name it, inom två dagar. Stressigt kommer det bli, men värt.

Idag hämtade jag betyg, och såg på bio, samt spacklade igen ett hål på väggen. Imorrn ska jag träffa greta tror jag, och säkert några fler. På söndag ska jag göra massor.

Jag har resfeber. Är jättenervös, men på ett bra sätt. Är helt stirrig och vimsig, kan inte koncentrera mej på något. Samtidigt som jag är sjukt lycklig och glad är det också lite sorgligt att lämna allt i ett helt år. Jag undrar hur mycket som kommer ändras under året, både med mig, hemma och hos mina kompisar, men jag vet också att jag kommer ha ett jättebra år, som jag alltid kan minnas.

over and out

Snart sker det

Wooo!!! nu märker jag verkligen hur snart jag åker, och allting har på något sätt blivit verkligt. Hittade min värdmamma och mina nya systrar på facebook, och har skickat ett mejl till dem, så imorgon kanske det har kommit ett svar, vem vet . I vilket fall som helst verkar familjen vara toppen, är sjukt nöjd med placeringen, trots att det bara är en välkomstfamilj.
Kvar innan jag åker är bara fredag, lördag, söndag och måndag. Dessutom är det tydligen strejk här i frankrike på tisdag, (så typiskt fransmännen!! gahhh) så vi kanske ska boka om flyget till köpenhamn så att jag åker på måndag kväll istället, och så får jag bo hos kompisar över natten. Man vill ju inte fastna här när alla andra åker....  New York ska bli jättehäftigt, vi ska typ ha sightseeing halva dagarna, och sen ha massor av fritid.

Och sen flyger  vi vidare, jag till Redmond via salt lake city. I Remond landar jag kl 12 på fredag. Totalt sett kommer jag resa i typ 18/19 timmar, och hamna i en tidszon som skiljer sig med 9 (!!!) timmar. Herregud vilken jetlag jag kommer ha...det här är väskan jag köpte igår!

Wall

fixar och donar för fullt här i mitt rum. Väggen är tvättad och maskeringstejpad, så imorrn ska det målas :) Annars är det bra , är jätteglad över att ha fått veta allt om placeringen, så senare ikväll ska jag skicka ett mejl till familjen, för att se när det passar att ringa.... scary , men sååå nice.   Det är bara några dagar kvar nu...

Prineville, Oregon

Nu är det klart! Jag ska bo i Prineville , i Oregon, och gå på Crook County High School , med 900 elever. Perfekt storlek. Prineville ligger längre in i staten än Eugene, så det har blivit lite ändringar. Istället ska jag flyga till flygplatsen Redmond.

Jag får en välkomstfamilj med mamma pappa och tre barn, äldsta är 15 , yngsta 10. Dom har en hund, och bor såvitt jag kan se jättefint. Det bästa är att alla verkar gilla att göra saker, som hiking och rafting. Familjen verkar jättebra, och tydligen blir ca 80% av alla välkomstfamiljer permanenta såsmåningom. Hoppas det gäller mig med ...
Shopping

Sådär ja! Idag har jag shoppat lite, och provat kläder. Har köpt en ny väska från NafNaf, som visserligen inte är tillräckligt stor för alla skolböcker, men som kommer vara bra vid andra tillfällen. Säger vi iallafall. Men den får ni se imorrn. Sen har jag köpt lite nödvändigheter, som en kajal av bästa märket Bourjois. 

Och så har jag provat min första promdress, av många. klänningen fanns på NafNaf, och jag var tvungen att se om den var lika fin på. Det var den, men den fanns inte i rätt storlek, samt att den var lite kort. Och jag kan ju inte ta med en klänning till prom ifrån frankrike... den vägde många kilon, och skulle dessutom ha rubbat packningen. Nej, istället får den vara ett startskott på jakten efter den perfekta klänningen.  fast fin var den
den får ni också se imorrn... 

Annars har jag skaffat saker som behövs för att måla väggen, så imorgon får vi se hur det går, ska komma ihåg att ta före och efter-kort :) 

thats all I guess. ska sätta på ett avsnitt Project Runway, och sen sova. Har ni märkt att Heidi har färgat och klippt håret? Jag gillar det. Hoppas på att få all fakta i morgon.
(skulle ha publicerats igår , men det blev lite problem)


FML

Det är riktigt tråkigt att vara hemma när alla man känner går i skolan. Ingen att chatta med, ingen att vara med, inget att göra. Jag har 3 hela sådana dagar kvar innan jag får åka. Toppen :) Men imorrn ska jag börja måla en vägg i rummet, ska tvätta på den idag, så kan jag maskeringstejpa och måla imorrn...  Jag ska också :
- gå till doktorn och ta en spruta
- gå till skolan och prata med rektorn om ett betyg som saknades...
- packa
- slå in paket till värdfamiljen
- få en värdfamilj (jippie!)
- städa ur rummet ordentligt

RSS 2.0